Kall sås till rotfrukter — Wine Table

Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Kall sås till rotfrukter
Tahbilk Marsanne

I glaset

Tahbilk Marsanne

Läs mer

Kall sås till rotfrukter

Många maträtter kräver en något som binder samman komponenterna i rätten. Här bjuder vi på såsen med smakrik harmoni av hetta och sötma som passar perfekt till exempel grillade rotfrukter med en god köttbit.


I glaset

Tahbilk Marsanne

Läs mer
Bild på Tahbilk Marsanne

Ingredienser

3 dl crème fraiche

1 klyfta pressad vitlök

1 msk srirachasås

1 msk tomatpurée

1 tsk flytande honung

Torkad dragon

Anchochili

Svartpeppar

Salt

Saft från pressad citron

Gör såhär:

  • 1. Blanda crème fraiche, vitlök, sriracha, tomatpurée och honung i en skål.
  • 2. Smaksätt dragon, anchochili, peppar och salt efter eget tycke i blandningen. Avsluta med att droppa i pressad citronsaft.
  • 3. Om såsen blir för lös så vispa med elvisp i några minuter till såsen blir fast igen.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.