Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Syrlig getost med citronhonung och frasig salvia
Sauvignon Blanc de Lurton 2021

I glaset

Sauvignon Blanc de Lurton 2021

Läs mer

Syrlig getost med citronhonung och frasig salvia

Bild på Wine Table
Wine Table

Duka fram säsongens syrliga getostar till god citronhonung och frasig salvia, med en nyanserad, aromatisk sauvignon blanc i glaset. Receptet hittar du här nedan. Bon Appétit!


I glaset

Sauvignon Blanc de Lurton 2021

Läs mer
Bild på Sauvignon Blanc de Lurton 2021

Ingredienser

Citronhonung

5 msk Flytande honung
1 st citron
10 st rosépepparkorn

Frasig salvia & timjan

20 st salviablad
½ st timjan kruka
2 msk matolja

Gör såhär:

  • 1. Värm oljan i en stekpanna
  • 2. Plocka salviablad och stek dem på medeltemperatur tills de är frasiga.
  • 3. Lägg över salvian på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.
  • 4. Repetera samma sak med nyklippt timjan.
  • 5. Riv sedan skalet på citronen tunt på ett rivjärn.
  • 6. Krossa rosepepparkornen.
  • 7. Blanda citronskal och rosépeppar med honungen och häll över i en vacker skål.
  • 8. Lägg upp de frasiga örterna och getostar på en bricka. Kanske också ett gott knäckebröd därtill? Servera sedan vinet och njut.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.