Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Bruschetta med finhackad tomat och basilikapesto
Bild på Storia di Famiglia Cecchi Chianti Classico

I glaset

Storia di Famiglia Cecchi Chianti Classico

Läs mer

Bruschetta med finhackad tomat och basilikapesto


I glaset

Storia di Famiglia Cecchi Chianti Classico

Läs mer
Bild på Storia di Famiglia Cecchi Chianti Classico

Ingredienser

1 dl olivolja
40 gram pinjenötter
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 dl riven parmesan
2 finhackade tomater
Baguette
Smör
Balsamvinäger + lite extra parmesan

Gör såhär:

  • 1. Börja med att rosta pinjenötterna i torr panna så du får ut lite mer karaktär. Var noggrann så dom inte bränns och kom ihåg att hälla dom på ett fat direkt efter att du har uppnått bra rostningsgrad, annars eftersteker dom i den varma pannan.
  • 2. Mixa sedan olja, pinjenötter, basilika och skivad vitlök till en grovkornig kräm. Rör därefter ner och smaksätt med salt och svartpeppar.
  • 3. Finhacka tomaterna (ta bort det vattniga kärnhuset och använd endast köttet) och blanda med peston.
  • 4. Skiva centimetertjocka skivor av baguetten och stek dessa i smör tills dom blir gyllengula.
  • 5. Lägg tomat-pestoblandningen ovanpå och toppa med några droppar balsamico och lite extra ost.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.