Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

rött italiensk vin

I glaset

Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia 2019

Läs mer

Bruschetta med finhackad tomat och basilikapesto


I glaset

Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia 2019

Läs mer
rött italiensk vin

Ingredienser

1 dl olivolja

40 gram pinjenötter

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2 dl riven parmesan

2 finhackade tomater

Baguette

Smör

Balsamvinäger + lite extra parmesan

Gör såhär:

  • 1. Börja med att rosta pinjenötterna i torr panna så du får ut lite mer karaktär. Var noggrann så dom inte bränns och kom ihåg att hälla dom på ett fat direkt efter att du har uppnått bra rostningsgrad, annars eftersteker dom i den varma pannan.
  • 2. Mixa sedan olja, pinjenötter, basilika och skivad vitlök till en grovkornig kräm. Rör därefter ner och smaksätt med salt och svartpeppar.
  • 3. Finhacka tomaterna (ta bort det vattniga kärnhuset och använd endast köttet) och blanda med peston.
  • 4. Skiva centimetertjocka skivor av baguetten och stek dessa i smör tills dom blir gyllengula.
  • 5. Lägg tomat-pestoblandningen ovanpå och toppa med några droppar balsamico och lite extra ost.
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.