Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis - WineTable

I glaset

Rotari Rosé 2015

Läs mer

Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis

Wine Table

En klassiker med havssalt-twist? Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis tillsammans med läckert friska bubblor - ljuvligt!


I glaset

Rotari Rosé 2015

Läs mer

Receptet är framtaget i samarbete med The Wineagency för att passa till Rotari Rosé 2015

4 personer

Ingredienser

Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis

12 bitar matjessill
12 st små potatisar
1 l vatten
2,5 dl grovsalt
1 dl gräddfil
1 kruka gräslök
svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Koka potatisen i vatten och salt tills de är precis klara. Häll av nästan 90% av vattnet, ställ tillbaka potatisen med resterande vatten på plattan och låt det sista vattnet koka bort, skaka kastrullen lite så fastnar saltkristallerna på potatisen och de blir vackert vita och fina.
  • 2. Finhacka gräslöken och blanda med gräddfilen. Smaka upp med salt och peppar.
  • 3. Skär av en liten bit av toppen och botten på potatisen så att den går att ställa upp.
  • 4. Dela matjessillen i mindre skivor och lägg stiligt över potatisen.
  • 5. Klicka ut lite gräddfil och toppa med finskuren gräslök.
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.