Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Lammentrecôte med örttäcke och potatissallad
Château Bouscassé

I glaset

Château Bouscassé

Läs mer

Lammentrecôte med örttäcke och potatissallad

Tillaga ett mästerverk av lammstek med en härligt kryddiga örter och en potatissallad. En perfekt balans av smaker och texturer som tar din middagsupplevelse till nya höjder och som kompletterar det röda vinet som bäst!


I glaset

Château Bouscassé

Läs mer
Château Bouscassé

Ingredienser

KÖTT

ca 600g lammentrecôte

smör

salt

nymald peppar

250g cocktailtomater, gärna på kvist

ÖRTTÄCKE

5 msk riven dagsgammal baguette

4 msk finriven pecorino

3 msk persilja

3 msk hackad färsk timjan

2 rivna vitlöksklyftor

2 tsk dijonsenap

3 msk olivolja

nymald peppar

KRÄMIG PRIMÖRSALLAD

750 g delikatess- eller färskpotatis

2 msk olivolja

flingsalt

250g grön sparris

4 salladslökar

1,5 dl tinade edamamebönor

2 dl grovriven pecorino

2 dl tändstickstunna äppelskivor

ca 5 dl löst packad babyspenat

DRESSING

2 äggulor

1 tsk pressad citron

1 pressad vitlöksklyfta

2 tsk dijonsenap

2 dl löst packade basilikablad

1,5 d rapsolja

2 msk vatten

salt

nymalen peppar

Gör såhär:

  • 1. KÖTT: Börja med att blanda ingredienserna till örttäcket. Låt det gärna stå sig en liten stund.
  • 2. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt & peppar. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Stick i köttermometer i köttets tjockaste del.
  • 3. Fördela örttäcket över köttet samt tryck till försiktigt. Lägg tomaterna runt omkring.
  • 4. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 57 grader för rosa kött.
  • 5. Låt köttet vila 5-10 minuter under aluminiumfolie innan det skärs upp i tunna skivor.
  • 6. PRIMÖRSALLAD: Börja med dressingen: Mixa äggulor, citronsaft, vitlök, senap och basilika i en smal skål med stavmixer.
  • 7. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vatten, salt och peppar.
  • 8. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela de som är större. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja samt flingsalt.
  • 9. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter. Låt kallna.
  • 10. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten. Dela varje stjälk i tre delar. Ansa och strimla salladslöken.
  • 11. Blanda dressing och potatis.
  • 12. Vänd ner sparris, lök, bönor, ost, äpple samt spenat vid servering.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.