Pasta med rimmat fläsk och brynt spetskål
En riktigt mustig, snabblagad pasta sitter fint på fredagkvällen, när hungern är större än tiden är lång.
Ingredienser
- 4 portioner pasta, tex tagliatelle eller pappardelle
-
300 g rimmat sidfläsk
-
200-300 g spetskål
-
2 msk smör till stekning
-
2 dl vispgrädde
-
2 äggulor
-
1-2 dl riven parmesan
-
50 g grovhackade valnötter, ev rostade
-
riven parmesan
Gör såhär:
- 1. Koka pastan och låt rinna av.
- 2. Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
- 3. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.
- 4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.