Bild på Pasta med rimmat fläsk och brynt spetskål
En lättare glasflaska med Mezzacorona Pinot Nero 2021, ett rött vin från Trentino-Alto Adige i Italien

I glaset

Mezzacorona Pinot Nero 2021

Läs mer

Pasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Bild på Wine Table
Wine Table

En riktigt mustig, snabblagad pasta sitter fint på fredagkvällen, när hungern är större än tiden är lång.

Ingredienser

- 4 portioner pasta, tex tagliatelle eller pappardelle
- 300 g rimmat sidfläsk
- 200-300 g spetskål
- 2 msk smör till stekning
- 2 dl vispgrädde
- 2 äggulor
- 1-2 dl riven parmesan
- 50 g grovhackade valnötter, ev rostade
- riven parmesan

Gör såhär:

  • 1. Koka pastan och låt rinna av.
  • 2. Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
  • 3. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.
  • 4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.

Kommande event