Pizza med getost och sparris
En sofistikerad kombination av smulad getost, spröd sparris och tunna citron-skivor på en len gräddfilsbas. Avslutas med ett lätt sting av grön chili och en skvätt olivolja, för en harmonisk och smakrik upplevelse.
Ingredienser
- 1 pizzadeg (köp 1 degklump hos din bästa pizzeria eller sätt en egen deg. Hemligheten bakom bästa pizzadegen är bra ekologiskt mjöl och lång jäsning.)
-
1,5-2 dl gräddfil
-
2 st grön sparris, som du delar på längden.
-
4 tunna skivor citron
-
1 dl getost smulad
-
0.5 st grön chili tunt skivad, lägg i isvatten
-
God olivolja
-
Svartpeppar
Gör såhär:
- 1. Kavla ut degen lagom tunt, stryk på ett jämt lager med gräddfil.
- 2. Täck med smulad getost, sparris och citron.
- 3. Ringla några droppar olivolja, toppa med salt och peppar.
- 4. Baka av i ugn 3-5 minuter.
- 5. Toppa med tunna skivor grön chili och rikligt med olivolja. Dela upp och njut!