Bild på Pizza med getost och sparris
En glasflaska med Sancerre Les Belles Dames, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

I glaset

Sancerre Les Belles Dames

Läs mer

Pizza med getost och sparris

Bild på Wine Table
Wine Table

En sofistikerad kombination av smulad getost, spröd sparris och tunna citron-skivor på en len gräddfilsbas. Avslutas med ett lätt sting av grön chili och en skvätt olivolja, för en harmonisk och smakrik upplevelse.

Ingredienser

- 1 pizzadeg (köp 1 degklump hos din bästa pizzeria eller sätt en egen deg. Hemligheten bakom bästa pizzadegen är bra ekologiskt mjöl och lång jäsning.)
- 1,5-2 dl gräddfil
- 2 st grön sparris, som du delar på längden.
- 4 tunna skivor citron
- 1 dl getost smulad
- 0.5 st grön chili tunt skivad, lägg i isvatten
- God olivolja
- Svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Kavla ut degen lagom tunt, stryk på ett jämt lager med gräddfil.
  • 2. Täck med smulad getost, sparris och citron.
  • 3. Ringla några droppar olivolja, toppa med salt och peppar.
  • 4. Baka av i ugn 3-5 minuter.
  • 5. Toppa med tunna skivor grön chili och rikligt med olivolja. Dela upp och njut!

Kommande event