Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Aveleda Alvarinho 2020 Ett friskt vitt vin med saltstänkta mineraler och exotisk frukt direkt från gröna Portugal.
Passar till
FiskBuffématSällskapsdryck
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Portugal, Vinho Verde
NR 73576
119,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Aveleda Alvarinho 2020

Ett friskt vitt vin med saltstänkta mineraler och exotisk frukt direkt från gröna Portugal.


Aveleda Alvarinho 2020 bjuder på en doft av exotisk frukt, mandarin och honungsmelon, passionsfrukt och söta florala noter från en sommaräng drar en saltstänkt mineralrik virvelvind av smaker över paletten. Citrusskaszestig och krispig syra, vita blommor och bittercitrus i det strama med uppfriskande avslutet. Vinet har många matchningsmöjligheter, från sällskapsmingel via enklare sallader och bufféer till skaldjur eller en grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.

Alvarinho från två olika jordmåner i distriktet Vinho Verde. Den största delen av druvorna har vuxit upp ur en en granitrik jordmån där den mindre andelen vuxit i skifferrika jordar. Handskördat under nattetid med efterföljande jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Här får vinet även vila med sin jästfällning för att utveckla både textur och komplexitet. Vinet är angett som veganvänligt.

“Noter från en sommaräng drar en saltstänkt mineralrik virvelvind av smaker över paletten”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Vinproducenten Aveleda är en av de största spelarna i Vinho Verde och samtidigt ett familjeföretag som grundades redan 1870. I dag drivs Aveleda i den femte generationen av familjen Guedes och deras viner finns tillgängligt i mer än 80 olika länder världen över. Trots att de har sin bas i området Vinho Verde har de även vingårdar och produktion i regionerna Douro, Algarve och Bairrada. De bedriver sin vintillverkning med ett hållbart ansvar genom att bevara den biologiska mångfalden.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.