Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt vitt vin
Aveleda Alvarinho 2020 Ett friskt vitt vin med saltstänkta mineraler och exotisk frukt direkt från gröna Portugal.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Portugal, Minho
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 109,-
Artikelnummer 73576

Aveleda Alvarinho 2020

Ett friskt vitt vin med saltstänkta mineraler och exotisk frukt direkt från gröna Portugal.


I samarbete med Philipson Söderberg

Med doft av exotisk frukt, mandarin och honungsmelon, passionsfrukt och söta florala noter från en sommaräng drar en saltstänkt mineralrik virvelvind av smaker över paletten. Citrusskaszestig och krispig syra, vita blommor och bittercitrus i det strama med uppfriskande avslutet. Vinet har många matchningsmöjligheter, från sällskapsmingel via enklare sallader och bufféer till skaldjur eller en grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.

Fakta:

Alvarinho från två olika jordmåner i distriktet Vinho Verde. Den största delen av druvorna har vuxit upp ur en en granitrik jordmån där den mindre andelen vuxit i skifferrika jordar. Handskördat under nattetid med efterföljande jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Här får vinet även vila med sin jästfällning för att utveckla både textur och komplexitet. Vinet är angett som veganvänligt.

Om Aveleda:

Vinproducenten Aveleda är en av de största spelarna i Vinho Verde och samtidigt ett familjeföretag som grundades redan 1870. I dag drivs Aveleda i den femte generationen av familjen Guedes och deras viner finns tillgängligt i mer än 80 olika länder världen över. Trots att de har sin bas i området Vinho Verde har de även vingårdar och produktion i regionerna Douro, Algarve och Bairrada. De bedriver sin vintillverkning med ett hållbart ansvar genom att bevara den biologiska mångfalden.