Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Belleruche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2019 Fynd! – ekologiskt och gediget hantverk från en av världens främsta vinegendomar.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhônedalen
NR 7576401
139,-
14,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Belleruche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2019

Fynd! – ekologiskt och gediget hantverk från en av världens främsta vinegendomar.


Vinterns smaker hämtar vi från ett område som talar för mångsidighet, enastående gastronomi och några av världens främsta viner. Vi befinner oss i Rhônedalen och hos vinegendomen som tagit hela världen med storm – Maison M. Chapoutier. Här lever historia i samklang med innovation, passion och ett naturnära hantverk. Vinodlingarna sköts hållbart, ekologiskt och enligt biodynamiska principer. Detta med filosofin om att kvaliteten kommer från råvaran och inte vinmakningen.

Det är lätt att tycka om Belleruche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2019. Här vilar grenache och syrah i 6 månader på ståltank och betongägg och bjuder ett vin vars yppiga frukt talar generöst. Det första intrycket ger toner av saftiga björnbär, körsbär och svarta vinbär. Efter följer blommiga inslag av viol, färska örter och en mjuk kryddighet. Allt balanserat av god fräschör. Det här matchar vinterns middagar, vad sägs om rödvinsbakat lammlägg med tomat, vitlök och färska örter?

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Maison M. Chapoutier är en av de mest kända producenterna i Rhônedalen. Egendomen gör viner från både norra och södra delen av dalen och är särskilt kända för sina röda och vita Hermitage-viner. Familjens historia i Rhône går tillbaka till 1808, men det var inte förrän 1879 som Polydor Chapoutier tog familjen från att odla druvor till att även tillverka och sälja vin. 1988 tog Michel Chapoutier över egendomen som så småningom fick ett internationella erkännande. Naturligt och unikt, är ord som beskriver egendomen. Michel Chapoutiers sinne har aldrig begränsats av något. Han är alltid i rörelse, så också hans idéer, hans smak och hans ständiga strävan efter högsta möjliga kvalitet. Michel är öppen och ständigt villig att lära sig. Han kombinerar tradition med innovation, upptäcker och återspeglar den fulla potentialen ur sin terroir och låter därmed jorden uttrycka sin sanna natur. Det är det som ger vinerna sin talande karaktär.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.