Camino de Navaherreros 2018 - WineTable

Camino de Navaherreros 2018

En cool garnacha med elegant frukt och frisk energi


Strax utanför Madrid, vid foten av bergen Cerro de Guisando och Gredos sluttningar vid Martin de Valdeiglesias, ligger en av Spaniens främsta vinegendomar – Bodegas Bernabeleva. Här tillverkas uttrycksfulla viner som speglar sin växtplats på de allra stilfullaste av vis. Vinodlingarna sköts genomgående enligt biodynamiska principer, även om egendomen inte är certifierad.

Camino de Navaherreros är Bernabelevas instegsvin. Druvorna plockas från vinstockar som är upp till 90 år gamla och växer omkring 800 meter över havet, där jordarna domineras av sand, granit och kalksten. Druvorna skördas för hand och kyls ner i ett dygn för att behålla sin fräschör. Därefter vinifieras vart vingårdsläge separat. Lagring sker på cement ståltank eller ekfat, beroende på vingårdsläge. Resultatet är ett elegant vin med yppig frukt och livlig fräschör. Här finns toner av saftiga skogsbär, svartpeppar och mineral. En ljuvlig match till såväl pizza och charkuterier som till helstekt lamm med vitlök, citron och färska örter.

Om Bodegas Bernabeleva

Bodegas Bernabeleva grundades år 1923. Vinmakare Marc Isart, hör till eliten inom den spanska vinnäringen, vilket uppmärksammas årligen, genom flera imponerande utmärkelser från internationella vinguider. Egendomen drivs med stor respekt för flora och fauna. Druvorna odlas ekologiskt och Bernabeleva följer bioynamiska principer.

Produkttyp Rött vin
Land/Region Spanien, Madrid
Alkoholhalt 13,5%
Ekologiskt JA
Pris 132,-