Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Château Bonnet Blanc 2021 Ett friskt och vackert aromatiskt fynd från Bordeaux!
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
NR 415101
99,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Château Bonnet Blanc 2021

Ett friskt och vackert aromatiskt fynd från Bordeaux!


“Intelligent, vibrant easy to drink yet” säger André Lurton om denna goda sauvignon blanc. Här bjuds ett aromatiskt vin med läckra toner av tropisk frukt, päron och citrus. Vinet är uttrycksfullt och energiskt med ett rent och friskt avslut. Det här är ett elegant och aromatiskt fynd och en ljuvlig match till såväl gratinerad getosttoast med valnötter och honung som till en god skaldjursgryta med grädde, vitt vin, saffran, färska räkor och musslor.

Druvorna kommer från vinrankor med en snittålder om 20 år som växer på de så kända leriga kalkjordarna i appellationen Entre-Deux-Mers. Jäsning sker på rostfria ståltankar och vinet lagras i fyra månader på ståltank tillsammans med sin jästfällning. Blenden för 2020 består av 78% sauvignon blanc och 22% sémillon.

Vinet är uttrycksfullt och energiskt med ett rent och friskt avslut. Finns praktiskt nog på både hel- och halvflaska!

Titta gärna när vi provar den tidigare årgången av vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Les Vignobles André Lurton är en av de största vinegendomarna i Bordeaux och ett fullfjädrat familjeföretag. Som ett led i Lurtons arbete för hållbar vinmakning är flaskorna från och med 2020 något lättare, vilket årligen sparar tillverkning och transport av 400 ton glas. Etiketten görs dessutom av återvunnet papper och bläck.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.