Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Ett friskt och vackert aromatiskt fynd från Bordeaux! Chateau Bonnet Blanc 2021
Passar till
FiskOstSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
NR 4151
109,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ett friskt och vackert aromatiskt fynd från Bordeaux!

Chateau Bonnet Blanc 2021


Chateau Bonnet Blanc 2021, “Intelligent, vibrant easy to drink yet” säger André Lurton om denna goda sauvignon blanc från Bordeaux. Här bjuds ett aromatiskt vin med läckra toner av tropisk frukt, päron och citrus. Vinet är uttrycksfullt och energiskt med ett rent och friskt avslut. Det här är ett elegant och aromatiskt fynd och en ljuvlig match till såväl gratinerad getosttoast med valnötter och honung som till en god skaldjursgryta med grädde, vitt vin, saffran, färska räkor och musslor.

Druvorna kommer från vinrankor med en snittålder om 20 år som växer på de så kända leriga kalkjordarna i appellationen Entre-Deux-Mers. Jäsning sker på rostfria ståltankar och vinet lagras i fyra månader på ståltank tillsammans med sin jästfällning. Blenden för 2020 består av 78% sauvignon blanc och 22% sémillon.

“uttrycksfullt och energiskt med ett rent och friskt avslut”

Titta gärna när vi provar den tidigare årgången av vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Les Vignobles André Lurton är en av de största vinegendomarna i Bordeaux och ett fullfjädrat familjeföretag. Företagets grundare, André Lurton, är först och främst en vinmakare. Närmare 70 år spenderat han i sina vingårdar, med att kärleksfullt skydda och ta hand om vinrankorna och dess natur. Sedan 2019 leds familjeföretaget av André Lurton och Château Bonnet 2020 markerar Lurtons första egna skörd. Som ett led i Lurtons arbete för hållbar vinmakning är flaskorna från och med 2020 något lättare, vilket årligen sparar tillverkning och transport av 400 ton glas. Etiketten görs dessutom av återvunnet papper!

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.