Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En glasflaska med Stilfull Châteauneuf-du-Pape med generös smakrikedom , ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike
Stilfull Châteauneuf-du-Pape med generös smakrikedom Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
NR 79121
399,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Stilfull Châteauneuf-du-Pape med generös smakrikedom

Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux


Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux bjuder på ett kryddigt bett och fyllig frukt i generös smakrikedom. Gott om björnbär, torkade örter och lite stänk av kakao och lakrits i doft och smak.  som också behöver tid och luft för att blomma ut. Ge minst ett par timmar i karaff om du ska dricka det idag. Les Cailloux är urtypen av stiliga viner och tidlös elegans som så ofta från södra Rhonedalen! Lagringspotentialen är som alltid med dessa viner hög och Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux kan med lätthet växa till sig i vinkällaren 10-20 år.

“Les Cailloux är urtypen av stiliga viner och tidlös elegans”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Domaine André Brunel äger i dag mer än 90 hektar, varav 21 hektar i Châteauneuf-du-Pape. Majoriteten av vingårdarna består av druvan grenache, men här finns också mourvèdre, syrah och en mindre del cinsault. Vinrankorna är i snitt över 60 år gamla. Man använder man sig främst av avstjälkade druvor och mestadels betong och ståltankar för att bibehålla renhet i frukten. Det är sen enbart syrah-druvorna får ligga på ekfat. De olika druvorna och vingårdslägena viniferas separat och den slutgiltiga blenden sker vanligtvis 16-18 månader efter skörd. Generellt har vinerna en hög andel grenache i basen med inslag av mourvèdre och syrah för att addera textur, men den procentuella andelen av de olika druvsorterna varierar från år till år beroende på årgångens karaktäristik.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.