Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Chiara Condello 2018 Chiara Condello tar sangiovese till nya höjder
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Emilia-Romagna
NR 91224
209,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Chiara Condello 2018

Chiara Condello tar sangiovese till nya höjder


Underbar sangiovese från Umbrien med inbjudande doft av röda körsbär och örter med en jordig mineralitet som skapar trygghet åt den friska syrliga frukten som lutar stabilt mot en vägg av tanniner. Så GOTT!

Försiktig vinmakning, naturlig tillverkning, tid och tålamod. En del av det självklart jordnära receptet bakom Chiara Condellos viner. Här talar växtplatsen genom druvans rena röda frukt, friska syra och sofistikerade personlighet.

Vi är i Predappio, i Emilia-Romagna. En region där sangiovese i århundraden varit den viktigaste druvan för vinproduktion. Just Predappio är känt för att ge viner med elegans och silkiga tanniner, något Chiara Condello tar vara på till fullo i sina läckert parfymerade och följsamma viner. Ett mångsidigt vin som passar lika vackert på egen hand som till goda charkuterier, en läcker pasta eller nybakad pizza – allra helst med tomat i fokus. Chiara Condello kommer också utvecklas vackert med åren, om du kan hålla dig, vill säga.

Ett mångsidigt vin som passar lika vackert på egen hand som till goda charkuterier, en läcker pasta eller nybakad pizza

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Chiara Condello började arbeta på familjeegendomen Condé direkt efter att hon slutade skolan och år 2015 startade hon en verksamhet under eget namn. Totalt förfogar hon över 4,8 hektar vinmark på mellan 150 och 360 meters höjd i Predappio i Emilia-Romagna. Jordmånen här är en blandning av lera och den lokala specialiteten spungone, en karg och kalkrik jordmån med fossila inslag. Förutom vinet som bär hennes namn, Chiara Condello, gör hon också det vingårdsbetecknade vinet Le Lucciole från en gård om totalt 0,8 hektar. Chiara Condellos viner har de senaste åren hyllats internationellt. Bland annat har hon och hennes viner fått högsta betyg i prestigefulla italienska vinguiden Gambero Rosso, vunnit guld i The Wine Hunter Award och utnämnts till en av de bästa av den nya generationens sangiovese i vinmagasinet Decanter

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.