Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
DeAetna Terra Costantino 2020 Ekologiskt rött från trendiga Etna på Sicilien.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Sicilien
NR 240001
189,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

DeAetna Terra Costantino 2020

Ekologiskt rött från trendiga Etna på Sicilien.


Viner från de vulkaniska jordarna på Etnas sluttningar har varit en av de hetaste trenderna i vinvärlden de senaste åren. Vineriet grundades av Dino Costantino år 1978 och här driver familjen nu cirka tio hektar vinmark på mellan 450 och 550 meters höjd. Idag är även sonen Fabio delaktig i arbetet, och tillsammans sköter far och son om vineriet med fokus på hållbarhet och att värna om naturen i området. 

På familjens tio hektar odlas bara inhemska druvor, typiska för området, och i DeAetna Terra Costantino 2020 står nerello mascalese för 90 procent av innehållet och nerello cappucio för de resterande 10 procenten.

Det här vinet bjuder på Etnatypiska toner av rökig mineralitet, mogna jordgubbar, kanel, pomerans och några stänk kakao. Uppiggande syra och silkiga tanniner tack vare lagring på gamla 500-litersfat under 12 månaders tid.

DeAetna Terra Costantino 2020 är ett matvänligt vin som passar fint till både pasta bolognese, pizza och allehanda kötträtter, som till exempel örtkryddat lamm eller viltgryta.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Terra Costantino har länge arbetat med hållbarhet biologisk mångfald. Vinhuset blev ekologiskt certifierade 2002 och idag är hela vineriet byggt av ekologiskt material.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.