Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Dopff Grand Cru Schoenenbourg Riesling 2017 Ett stjärnklart val
Passar till
FiskGrönsakerSällskapsdryck
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Alsace
NR 648401
259,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Dopff Grand Cru Schoenenbourg Riesling 2017

Ett stjärnklart val


Schoenenbourg, som betyder ”den vackra kullen” är en av Alsaces mest prestigefyllda Grand Cru – vingårdar. Denna vackra vingård ligger norr om Riquewihr och sträcker sig över de syd och sydostliga slätterna på en höjd av 265 – 380 meter över havet. Jordmånen har en unik sammansättning som påverkats av Vogeserna.

Ända sedan mitten av 1600 – talet är Schoenenbourg känd för att producera några av landets mest ädla viner. Dopff Grand Cru Schoenenbourg Riesling 2017 är inget undantag. Här står den berömda vinegendomen Dopff au Moulin för ett generöst och stilfullt vin med vacker struktur och stor aromatik som ger delikata toner av gula plommon, örter, citrus och mineral.

Ett vin som kommer att lagras storstilat i upp till 30 år, men bjuder balans, generositet och stor charm redan idag. Dopff Grand Cru Schoenenbourg Riesling 2017 är en ljuvlig match såväl till färska skaldjur som till bakad torskrygg med smörslungad spetskål och citronsyrlig beurre blanc.

Här står den berömda vinegendomen Dopff au Moulin för ett generöst och stilfullt vin med vacker struktur och stor aromatik

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Få firmor kan skryta om både ett så anrikt förflutet och så många ikoniska innovationer som Dopff au Moulin. Egendomen var först med att producera Crémant d’Alsace och först med att buteljera sina viner på de avlånga ”flûte”-flaskor som idag enligt lag pryder samtliga av regionensviner. Dopff au Moulins svåröverträffade långvariga erfarenhet ger dem tillgång till många av områdets bästa Grand Cru-lägen, inte minst Schoenenbourg där de själva äger 15 hektar sedan många generationer tillbaka. Dopff au Moulin är mitt uppe i att konvertera till ekologisk odling, men sedan lång tid tillbaka arbetar man i samklang med naturen med stort engagemang för hållbarhet.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.