Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Folklore Albariño 2021 Ett ”go-to” vin i fast sortiment, riktig bargain för under hundringen.
Passar till
FiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Spanien, Galicien
NR 6263
129,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Folklore Albariño 2021

Ett ”go-to” vin i fast sortiment, riktig bargain för under hundringen.


En Albariño med friaromatisk doft av exotisk frukt, svalt friskt koncentrerat med fin struktur. Citrusfrukt, litchi, päron, ananas och passionsfrukt med en mineralrik havssälta och skön syrakick i avslutet. Ett perfekt vin till en härlig ceviche på färsk fisk marinerad i citron/lime eller inkokta blåmusslor med vitlök och persilja.

2020 är ny årgång på ett ”go-to” vitt vin i systembolagets fasta sortiment och ett bargain-vin för under hundringen.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Folklore kommer från Galicien i nordvästra Spanien i distriktet Rias Baixas, där Albariño är huvuddruva. Här arbetar vinprofilen Almudena Imhof och hennes team av vinmakare för att visa upp det bästa av ”det nya Spanien” till ett tillgängligt pris, först ut är Galicien i nordvästra Spanien, men fler distrikt är på gång, bland annat Rioja och Navarra. Druvorna till Folklore Albariño hämtas från kontrakterade odlare i regionen och efter jäsning har vinet lagts på ståltank för att bevara den fina frukten vinet har sedan fått vila på sin jästfällning för att skapa mer komplexitet i doft och smak. I Galicien ger svalkande vindar från Atlanten smakrika viner med fin syra. Sedan medeltiden har man nästan uteslutande odlat vitt vin här, och det är den lokala druvan Albariño som dominerat sedan dess. De stora framgångarna har skett i modern tid, sedan Rias Baixas blev en egen appellation på 1980-talet. Druvan är också mycket populär i grannlandet Portugal, men där med stavningen Alvarinho.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.