Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Fontanafredda Alta Langa Ltd Ed 2018 Prisvärt mousserande från italienska Piemonte.
Passar till
AperitifFiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Mousserande
Land/Region Italien, Piemonte
NR 7949
199,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Fontanafredda Alta Langa Ltd Ed 2018

Prisvärt mousserande från italienska Piemonte.


Mycket prisvärt från en D.O.C.G. med strikt kontrollerade reglementen på hög höjd och minst 30 månader på sin andra jäsning. Frisk citrus, äpple, nötter och nougat. Mineralstinn och fullmatad men mjuk mousse och sötfruktigt långt avslut på pinot nero och chardonnay.

Sedan 1990-talet har Fontanafredda tillsammans med sju andra vingårdar, arbetat mot att modernisera produktionen av mousserande vin i Piemonte, vilket resulterat i viner av allra högsta klass. Av alla Metodo Classico-betecknade viner i Italien är Alta Langa DOCG den med strängast regelverk.

Det här är ett vin i exklusiv upplaga som lyfter det allra bästa ur sin jordmån och bubblar upp i en torr frisk stil med frukt lika svalkande elegant som yppig.

Titta gärna när Wine Table provar vinet.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Denna underbara producent grundades av Italiens första kung, Vittorio Emanuele II år 1858 i byn Serralunga d’Alba i distriktet Barolo, Piemonte. Idag tar egendomen hand om över 100 hektar vinodlingar och producerar viner i alla prislägen och kvaliteter. Fontanafredda var först i Barolo med både kommunbetecknade och vingårdsbetecknade baroloviner. Fontanafredda fick 2017 utmärkelsen “Winery Of The Year” av det erkända vinmagasinet Wine Enthusiast.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.