Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Bubblande elegans i exklusiv upplaga – stilfullt fruktigt och lika krispigt som vintern Fontanafredda Alta Langa Limited Edition 2016
Passar till
AperitifFiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Mousserande
Land/Region Italien, Piemonte
NR 794901
199,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Bubblande elegans i exklusiv upplaga – stilfullt fruktigt och lika krispigt som vintern

Fontanafredda Alta Langa Limited Edition 2016


Alta Langa Metodo Classico DOCG – är Piemontes bubblande stolthet. Detta lilla men naggande goda distrikt fick sin DOCG-klassificering 2011 och talar för mousserande viner som tillverkas enligt traditionell metod på chardonnay och/eller pinot noir.

Piemonte har dock en lång tradition om att tillverka mousserande vin med champagne som förlaga. Här tar sig historien ända tillbaka till 1800 – talets början då den mäktiga Savoy-familjen lät sig influeras av den franska förädlingen och började odla klassiska franska druvor för de goda bubblornas skull.

Sedan 1990-talet har Fontanafredda tillsammans med sju andra vingårdar, arbetat mot att modernisera produktionen av mousserande vin i Piemonte, vilket resulterat i viner av allra högsta klass.
Av alla Metodo Classico-betecknade viner i Italien är Alta Langa DOCG den med strängast regelverk. Vinet är alltid årgångsbetecknat och måste ligga minst 30 månader under sin andra jäsning (att jämföra med 15 månader i champagne).

Det är därför vi med stor glädje presenterar Fontanafredda Alta Langa Limited Edition 2016. Vinet tillverkas på 70 % pinot noir och 30 % chardonnay från förstklassiga vingårdar belägna på höjder upp till 600 meter. Druvorna handskördades mellan den sista veckan i augusti och den första september och vinet har vilat i 36 månader på sin jästfällning.

Nyfiken på resultatet? Det här är ett vin i exklusiv upplaga som lyfter det allra bästa ur sin jordmån och bubblar upp i en torr frisk stil med frukt lika svalkande elegant som yppig. Här dansar toner av mineral, kex, citrus och gröna äpplen i en lång, nyanserad och elegant stil. Matcha med rostade mandlar, oliver och mellanlagrad ost från alperna– om inte till en gremolatagratinerade skaldjur eller musslor upphettade i vitlök, citron, färska örter, grädde och en skvätt vitt vin.

Se när Wine Table provar vinet här!

 

 

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Denna underbara producent grundades av Italiens första kung, Vittorio Emanuele II år 1858 i byn Serralunga d’Alba i distriktet Barolo, Piemonte. Idag tar egendomen hand om över 100 hektar vinodlingar och producerar viner i alla prislägen och kvaliteter. Fontanafredda var först i Barolo med både kommunbetecknade och vingårdsbetecknade baroloviner. Fontanafredda fick 2017 utmärkelsen “Winery Of The Year” av det erkända vinmagasinet Wine Enthusiast.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.