Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Jérôme Arnoux Tradition Läckert och naturligt, svalkande och extremt prisvärt!
Passar till
FiskFläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Jura
NR 52533
199,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Jérôme Arnoux Tradition

Läckert och naturligt, svalkande och extremt prisvärt!


Jérôme Arnoux Tradition ska drickas svalt i stora klunkar! – Ja det är devisen från importören Pompette som med dettavin fyller ett tomrum i Systembolagets sortiment. Det är klassiskt från regionen på trousseau, poulsard och pinot noir i slank och rödbärig stil. Läckert och naturligt, svalkande och extremt prisvärt. Inbjudande smak- och doftsensationer av jordgubb, vilda örter, pomerans, tranbär med uppiggande frisk mineralitet. Ett vin som passar till nästan all sommarmat, från grillen och i picknickkorgen.

60% pinot noir, 30% trousseau och 10% poulsard gör vinet Tradition en klassisk tolkning av regionen i en aptitligt elegant slank stil. Jäsning sker med naturlig jäst och vinet lagras 24 månader på ståltank och gamla fat. Buteljering sker utan klarning eller filtrering och svavel tillsätts enbart efter den malolaktiska jäsningen och då i små mängder.

Läckert och naturligt, svalkande och extremt prisvärt.

Prova även populära Jérôme Arnoux Brut Nature

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Jérôme Arnoux är Jura förkroppsligad. Född och uppvuxen i Montigny-les-Arsuses (den första byn att odla druvor i regionen), kom han i tidig ålder kontakt med vintillverkning. Jérôme startade sin egen domän 2015 efter att ha arbetat i över 20 år för andra vingårdar i Jura-regionen. Här producerar han fina och uttrycksfulla karaktärsfulla och terroirtrogna cuvéer, emblematiska för den samtida Juraväckelsen. Han odlar sin mark med respekt för naturen och gör sin viner med hantverksmässig touch, använder sig enbart av egen jäst och tillsätter lite eller inga sulfiter alls. Redan från dag ett har Jérôme odlat ekologiskt och är i dag certifierat med EcoCert. Exceptionella viner från en vinodlare med passion för naturprodukter.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.