Langhe Rosso Giovanni Rosso 2018 - WineTable

Langhe Rosso Giovanni Rosso 2018

En mästerlig druva och stilfullt hantverk i snygg låda!


I betalt samarbete med Arvid Nordquist Vin och Sprithandel

Giovanni Rosso har en lång tradition av att producera högkvalitativa viner, främst på druvan nebbiolo. Egendomen ligger i Serralunga d’ Alba, Piemonte och består av flera vackra vingårdar med varierande jordmån och läge. Några av dessa vingårdar planterades redan på 1940 – talet.

För att göra Giovanni Rossos läckra, kvalitetsdrivna viner så tillgängliga det bara går, erbjuder vinhuset en kvalitetsbox på 100 % nebbiolo. Detta är Systembolagets allra första box på nebbiolo och ett av få högkvalitativa viner inom denna kategori.

– Det här är en nebbiolo som lagrats på ekfat. Vinet har en anmärkningsvärd kvalitet och speglar sin plats. Vinet är både kraftfullt och elegant, med runda toner av röd frukt, mineraltsalta hintar och mjuka, men markerade tanniner.
/ Davide Rosso

Det här är ett rikt, fruktdrivet vin med nebbiolodruvans vackra kännetecken. Toner av mörka bär och fin kryddighet möter inslag av rosor, viol och fat. Det här är en utmärkt match till såväl pasta bolognese som hemlagad pizza och en krämig svamprisotto.

Om Giovanni Rosso

Davide Rosso tog över familjens vinhus 2001 och har fortsatt att vidareutveckla både vingårdar och vinmakning med ekologi och hållbarhet som främsta ledstjärna. Vinhuset har, med Davide i spetsen, på kort tid hittat en tydlig kvalitetsdriven stil och kanske finns ingen finare bekräftelse på just detta än att ett av husets viner ärades med 100 poäng i Wine Enthusiast.

 

Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt NEJ
Pris 2000 ml / 259 ,-