Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Langlois Crémant de Loire Brut Ett fynd till hantverksmässig crémant som tillverkas genom nära samarbete med champagnehuset Bollinger.
Passar till
AperitifFiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Loiredalen
NR 7404
169,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Langlois Crémant de Loire Brut

Ett fynd till hantverksmässig crémant som tillverkas genom nära samarbete med champagnehuset Bollinger.


Elegans, fräschör, struktur och finess. Langlois-Chateau Crémant de Loire står för mångsidiga, sofistikerade och de mest välgjorda av mousserande viner från Loire. Det här är en av de minsta producenterna i Saumur vars ledstjärna är att lyfta högsta möjliga kvalitet från sin unika terroir.

Langlois Crémant de Loire Brut har en generös doft och smak av äpplen, rostade nötter och brioche. Frukten är elegant, djup och nyanserad och balanseras av en energisk fräschör. Det här är ett fynd till hantverksmässig crémant som tillverkas av familjen Langlois-Chateau som ägs av champagnehuset Bollinger. En perfekt bubblare till godsaker som löjromschips, laxtartar och salta parmesankex.

Vinet tillverkas på cabernet franc, chardonnay och chenin blanc. Den första jäsningen sker på ståltank, var druva och växtplats för sig. Vinet blandas sedan med 10% reservvin (särskilt utvalt från de bästa årgångarna) och genomgår sedan en andra jäsning på flaska, följt av 36 månaders mognad på sin jästfällning, innan degorgering.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Langlois – Chateau grundades av det unga paret Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Edourd omkom under första världskriget, vilket ledde till att Jeanne sällade sig till skaran av ”bubbelänkor” och drev företaget vidare. Huset var familjeägt ända fram till 1973 när champagnehuset Bollinger klev in som majoritetsägare. Detta har ökat den redan höga kvaliteten än mer, samtidigt som den fina familjekänslan lever kvar.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.