Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt rött shiraz
Logan Weemala Shiraz Fruktdriven, energisk och vackert nyanserad shiraz från vulkanisk jord.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Australien, New South Wales
NR 2522
129,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Logan Weemala Shiraz

Fruktdriven, energisk och vackert nyanserad shiraz från vulkanisk jord.


Den här svalklimatsodlade Shirazen från höghöjdsområden i Central Ranges är ett riktigt klipp. Elegant rödbärig doft av björnbär och mogna skogshallon, viol, peppar och balanserade fat. Torr, mjuk, koncentrerad och strukturerad. Fin syra med mörkt röda bär, högprocentig mörk choklad och vitpeppar i ett långt värmande avslut.

Här smäller kvaliteten långt över priset, genom ett koncentrerat, elegant och rödbärigt vin med toner av solmogna skogsbär, viol, svartpeppar och ett läckert inslag av fat. En nyanserad charmör med såväl generositet som finess och fräschör. Vad sägs om att förgylla helgen med en grillad ryggbiff med grillade tomater, vitlök och färska örter? Att grilla mitt i vintern ger en fantastisk känsla!

Här smäller kvaliteten långt över priset!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Det råder ingen tvekan om att Peter Logan hyser en stark passion för sina viner och dess unika ursprung. Från rika jordar 25 mil väster om Sydney, i Orange och Mudgee tillverkar han viner i en personlig, energidriven och svårslaget läcker stil. Hans odlingar ligger närmare 1000 meter över havet. Nätter och morgnar är svala och dagarna förgylls av solen från öknen i väst, vilket ger ypperliga förutsättningar för vackert mogna druvor med komplexitet och underbar fräschör. Logan Weemala Shiraz tillverkas på shiraz och en liten skvätt viognier. Vinet lagras på franska ekfat, varav 10 % är nya och resterande en blandning av 1–12 år gamla fat. Weemala står för urbefolkningen Aboriginal Australians ord för ”good view”, vilket också är namnet på vingården i Central Ranges – utsikten där är helt fantastisk!

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning