Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

prisvärt mousserande vin
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Välformulerat och friskt bubbel med smak av gula äpplen, persika och mogen grapefrukt.
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 7688
149,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut

Välformulerat och friskt bubbel med smak av gula äpplen, persika och mogen grapefrukt.


Ett stycke välformulerat bubbel från anrika vinområden i östra Frankrike. Ett ”bargain” så det bara skriker om det, och också ett vin som vi tycker lyckas hålla bra höjd år efter år. I både doft och smak hittar man gula och röda äpplen, mogen grapefrukt, mariekex och aningen apelsin. Tillgängligt och öppet utan krusiduller, bara att poppa och njuta.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Louis Bouillot grundades i Nuits-St-Georges 1877 och ägs idag av Boisset-gruppen. Vinodlingarna hittas i mytomspunna regionen Bourgogne som sträcker sig mellan Dijon och Lyon i östra Frankrike och där växer vinrankorna i sandblandad lera med vit kalksten. Gemensamt för alla crémant är att de ska vara tillverkade enligt traditionell metod och lagras minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Detta utomordentliga vin har lagrats i hela ett år och tre månader innan jästfällningen avlägsnats och vinet toppats med dosage och förslutits.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.