Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Masi Costasera 2015 Magnum En genuin Amarone med stor lagringspotential
Passar till
NötOstVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
949,-
15%
1500 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Masi Costasera 2015 Magnum

En genuin Amarone med stor lagringspotential


I samarbete med Vinunic

Stolt, komplex och sprudlande. Masi Costasera Amarone är Masis ödmjuka gigant. Ett riktmärke
inom kategorin Amarone – vinstilen som tillhör toppen i den italienska vinvärlden. Masi är ett av Italiens mest ansedda vinhus. Hjärtat i verksamheten är den ursprungliga vingården Vaio di Masi i Valpolicella, som varit i familjen Boscainis händer sedan slutet av 1700 -talet.

Masi Costasera Amarone visar appassimentometodens hantverk i sitt esse. Ett genuin och personligt vin som bjuder djup fruktkoncentration, många finessrika nyanser och lång eftersmak. Ett stort vin på lyxigt stor flaska som gör sig utmärkt till smakrika rätter av nöt och viltkött.  Om inte till ostbrickan där vällagrad parmesan, pecorina och gorgonzola tar plats. Masi Costasera Amarone är också ett fynd för vinkällaren och kommer att utvecklas i upp till trettio år. Bara en sån sak.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Den första Amaronen som lanserades i Sverige 1994 var Masis Vaio Armaron. Idag producerar Masi fem varianter av Amarone. Namnet Costasera betyder sluttning i kvällssol. Till Masi Costasera Amarone läggs corvina 70%, rondinella 25% och molinara 5% på bambuställ för att torka under vintermånaderna. Därefter har druvorna tappat närmare 40 % av sin vikt och liknar russin. Jäsningen pågår nästan 10 gånger så lång tid som för ett normalt vin. Efter 3 år buteljeras vinet.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.