Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Masi Costasera 2015 Magnum En genuin Amarone med stor lagringspotential
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
699,-
15%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Masi Costasera 2015 Magnum

En genuin Amarone med stor lagringspotential


I samarbete med Vinunic

Stolt, komplex och sprudlande. Masi Costasera Amarone är Masis ödmjuka gigant. Ett riktmärke
inom kategorin Amarone – vinstilen som tillhör toppen i den italienska vinvärlden. Masi är ett av Italiens mest ansedda vinhus. Hjärtat i verksamheten är den ursprungliga vingården Vaio di Masi i Valpolicella, som varit i familjen Boscainis händer sedan slutet av 1700 -talet.

Masi Costasera Amarone visar appassimentometodens hantverk i sitt esse. Ett genuin och personligt vin som bjuder djup fruktkoncentration, många finessrika nyanser och lång eftersmak. Ett stort vin på lyxigt stor flaska som gör sig utmärkt till smakrika rätter av nöt och viltkött.  Om inte till ostbrickan där vällagrad parmesan, pecorina och gorgonzola tar plats. Masi Costasera Amarone är också ett fynd för vinkällaren och kommer att utvecklas i upp till trettio år. Bara en sån sak.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Den första Amaronen som lanserades i Sverige 1994 var Masis Vaio Armaron. Idag producerar Masi fem varianter av Amarone. Namnet Costasera betyder sluttning i kvällssol. Till Masi Costasera Amarone läggs corvina 70%, rondinella 25% och molinara 5% på bambuställ för att torka under vintermånaderna. Därefter har druvorna tappat närmare 40 % av sin vikt och liknar russin. Jäsningen pågår nästan 10 gånger så lång tid som för ett normalt vin. Efter 3 år buteljeras vinet.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.