Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Quintessence Blanc Tropiska smaker från Frankrike
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
NR 77174
269,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Quintessence Blanc

Tropiska smaker från Frankrike


Quintessence Blanc är gjord på i huvdsak roussanne och lite clairette, och här bjuds på en fet blommighet och gott om tropiska toner, lite vanilj och samtidigt en härlig mineralitet i avslutet.

“För den som är sugen på att testa något vitt från södra Rhône kan jag varmt rekommendera den här flaskan från Ventoux” –Andreas Grube

Perfekt som aperitif eller rätter som kyckling, fisk och getost. Se Wine Tables recept på frasig smördegstarte med sparris och getost.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

I början av 1970-talet köpte René och Odette Bastide Château Pesquié. Som ett resultat av René och Odettes arbete med att rekonstruera vingårdarna är vinstockarna nu i genomsnitt 35 till 40 år gamla och de äldsta närmare hundra år. Idag ägs vingården av parets barnbarn som fortsätter familjetraditionen: att utnyttja potentialen i den enastående Ventoux-terroiren och att göra extraordinära viner.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.