Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Frasig smördegstarte med sparris och getost
Susana Balbo Signature Rosé

I glaset

Susana Balbo Signature Rosé

Läs mer

Frasig smördegstarte med sparris och getost

Sparris och vår går hand i hand med varandra. Denna frasiga smördegstarte med sparris, getost och parmesan är ett perfekt tilltugg till ett svalkande glas rosé i vårsolen.


I glaset

Susana Balbo Signature Rosé

Läs mer
Bild på Susana Balbo Signature Rosé

Ingredienser

1 paket smördeg (250g)
400 g färsk sparris
2 dl crème fraiche
50 g getost
Parmesan
Salt & svartpeppar
1 msk olivolja

Gör såhär:

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sparrisen och ta bort nedre stjälken genom att böja sparrisen längst ner tills den bryts av.
  • 2. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek sparrisen tills den mjuknat lite.
  • 3. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och rulla ut smördegen. Nagga degen med en gaffel och dra sedan lätt med en kniv en centimeter in längst degens sidor. När smördegen gräddas kommer kanter att skapas.
  • 4. Blanda crème fraiche med getost och bred ut på smördegen. Placera ut sparrisen på degen och salta och dra några drag med svartpepparkvarnen.
  • 5. Grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills när smördegen fått en gyllene färg.
  • 6. Ta ut smördegen och riv över önskad mängd parmesan.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.