Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

WineTable Simonsig Chardonnay Sydafrika
Simonsig Chardonnay Chardonnay med frisk syra och en ihållande finish. 
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Sydafrika, Stellenbosch
NR 2032
98,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Simonsig Chardonnay

Chardonnay med frisk syra och en ihållande finish. 


Simonsig är en vacker Chardonnay med inbjudande aromer av vit persika, citron och brioche som på näsan följs av rostade nötter. Samt på gommen följer lager av citrus- och stenfrukter av komplexa rostade aromer från ekmognad.

Gulfruktig med toner av smör, popcorn och mjuka ekfat. Fyllig och välbalanserad mellan solvarm frukt och sval frisk syra. Efterspelet vittnar om örter och en kryddighet där vanilj finner en naturlig hemstad.

”Fyllig fransk ekmognad Chardonnay.”

Gott till stekt strömming, citron och dragonkyckling samt till Ceasarsallad. Testa gärna till Wine Tables grillrub som passar till all typ av kyckling du vill grilla!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

1953 började Frans Malan odla vin på den egendom som nu heter Simonsig Estate. Idag lever hans arv vidare genom hans söner, Francois och Johan, och barnbarnen Francois-Jacques, Christelle och Michael, 2:a och 3:e generationen Malan på Simonsig Wine Estate. Egendomen omfattar 211 hektar. Sant namnet syftar till medelhavsklimatet som råder i området kring Stellenbosch.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.