The Butcher Pinot Noir
Kryddig och fruktig med mogna jordgubbar, oregano och en nypa vitpeppar.
The Butcher Pinot Noir är prisvärt och väcker örtigt och rödbärig doft med toner av jordgubb, blåbär och vildhallon uppbackad av kryddiga ekfat. Saftig och läskande syra med torra unga tanniner. Smaken domineras av moreller, skogsbär och sandelträ, vitpeppar och angenämt bitter örtighet. Godast till rätter på vildfågel eller till en smakrikt anrättad kyckling med mycket färska örter.
Helt klart mycket vin för pengarna, The Butcher Pinot Noir och ett förstklassigt exempel på det nya Österrike! Etiketten kommer med säkerhet skapa diskussioner runt middagsbordet. Lägg undan för lagring i 4-5 år om du vill ha ytterligare toner av mognad till vinet.
Se även The Butcher White Cuvé – Ett givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel.
“förstklassigt exempel på det nya Österrike”
Se när Wine Tables redaktion provar vinet här!
Om Producenten
Från Burgenland i Österrike kommer detta vin från slaktaren Hans Schwarz som tog klivet och sadlade om till vinproducent. Vinmakare Alois Kracher och Manfred Krankl från Sine Qua Non hjälpte Hans Schwarz att komma igång och på den vägen är det.