Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Thebutcher.vintips.
The Butcher White Cuvée 2020 Ett givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Burgenland
NR 71739
119,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

The Butcher White Cuvée 2020

Ett givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel


Fruktig och pigg doft av päron, krusbär och citrus. Frisk syra med ren frukt och örtig inslag. Päron, krusbär, gula äpplen och melon med vag vitpepparton i avslutet. Läskande långt avslut med saliverande sälta och mineralanslag. Som namnet The Butcher avslöjar, så är det här inget annat än ett synnerligen matvänligt vin. Ett lika givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel, till kyckling bakad med vinterns rotsaker och till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.

Vinet är en blend på de klassiska österrikiska druvorna grüner veltliner 60 %, welschriesling 30 % och sauvignon blanc 10 %. Druvor som tillsammans helt klart hittat balansen mellan flirtig fräschör och strukturerat djup.

Som namnet The Butcher avslöjar, så är det här inget annat än ett synnerligen matvänligt vin.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Alois lovade att hjälpa till och kontaktade i sin tur Manfred Krankl från Sine Qua Non som konsulterat och designat etiketterna. Denna goda och framgångsrika tradition fortsätter nu med det nya vita vinet - The Butcher White Cuvée 2020.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning