Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Urlar Pinot Noir 2018 En delikat pärla till pinot noir!
Passar till
buffémat.svgFiskFläskFågel
Produkttyp Rött vin
Land/Region Nya Zeeland, Wairarapa
NR 2138
169,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Urlar Pinot Noir 2018

En delikat pärla till pinot noir!


Urlar Pinot Noir 2018 är ett elegant, läckert och prisvärt vin. Genom stort fokus på hållbara metoder arbetar vinmakarna på Urlar Estate med att skapa några av de mest eleganta vinerna i Wairarapa, regionen som ligger på sydkusten av Nya Zeelands norra ö! Urlar är det keltiska ordet för “jorden”, vilket är väldigt talande för egendomens filosofi. Till vinet plockas druvorna från en vingård som odlar ekologiskt och enligt biodynamiska principer. Här är jordarna rika på lera och kalksten. Druvorna skördas för hand och varje vingårdslott jäser separat. Vinet lagras sedan  i 10 månader på franska ekfat.

Det här är ett elegant och läckert fruktigt vin som ger toner av solmogna sommarbär, viol, kryddor och färsk vanilj. Smaken är fokuserad, rik och stilfull med stor fräschör. En delikat pinot noir och en strålande match till grillad abborre med smörslungad potatis, primörer, dill och citron.

“En delikat pärla till pinot noir!”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Grundarna till Urlar Estate, Angus och Davina Thomson kommer urpsrungligen från Skottland och Urlar är utöver namnet på den vinfirma de startade, även namnet på en av de platser där Angus lekte som barn. År 2005 emigrerade paret till Nya Zeeland efter att Angus fått ärva ett stycke land från en av sina farbröder. Inspirerad av omgivningarna planterade de vinrankor. Urlar ligger i Gladstone, som är en del av regionen Wairarapa på sydkusten av Nya Zeelands norra ö. Här är specialiteten framför allt pinot noir, men även riesling, pinot gris och sauvignon blanc. I nuläget odlar Urlar vin på drygt 30 hektar där allt är ekologiskt certiferat och arbetas enligt biodynamiska principer.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.