Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Urlar Pinot Noir 2018 Ett elegant läckert fruktigt vin som ger toner av solmogna sommarbär, viol, kryddor och färsk vanilj.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Nya Zeeland, Wairarapa
NR 2138
149,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Urlar Pinot Noir 2018

Ett elegant läckert fruktigt vin som ger toner av solmogna sommarbär, viol, kryddor och färsk vanilj.


I betalt samarbete med Quaffable Wines

En delikat pärla till pinot noir!
Genom en nära och respektfull relation till vår jord arbetar Urlar Estate med att ge form åt några av de mest eleganta vinerna i Wairarapa, som ligger på sydkusten av Nya Zeelands norra ö. Urlar är det keltiska ordet för ”jorden”, vilket är talande för egendomens jordnära filosofi.

Till Urlar Pinot Noir plockas druvorna från en vingård som odlas ekologiskt och enligt biodynamiska principer. Här är jordarna rika på lera och kalksten. Druvorna skördas för hand och var vingårdslott jäser separat. Vinet lagrades i 10 månader på franska ekfat. Det här är ett elegant och läckert fruktigt vin som ger toner av solmogna sommarbär, viol, kryddor och färsk vanilj. Smaken är fokuserad, rik och stilfull med stor fräschör. En delikat pinot noir och en strålande match till grillad aborre med smörslungad potatis, primörer, dill och citron.

Om producenten

Grundarna till Urlar Estate, Angus och Davina Thomson kommer urpsrungligen från Skottland och Urlar är utöver namnet på den vinfirma de startade, även namnet på en av de platser där Angus lekte som barn. År 2005 emigrerade paret till Nya Zeeland efter att Angus fått ärva ett stycke land från en av sina farbröder. Inspirerad av omgivningarna planterade de vinrankor. Urlar ligger i Gladstone, som är en del av regionen Wairarapa på sydkusten av Nya Zeelands norra ö. Här är specialiteten framför allt pinot noir, men även riesling, pinot gris och sauvignon blanc. I nuläget odlar Urlar vin på drygt 30 hektar där allt är ekologiskt certiferat och arbetas enligt biodynamiska principer.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.