Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_itsabargain_roero_arneis_vietti
Vietti Roero Arneis 2020 Perfekt till skaldjur och salta charkuterier.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 78971
120,-
13,5%
375 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Vietti Roero Arneis 2020

Perfekt till skaldjur och salta charkuterier.


Vitt vin från Italien på halvflaska, vilken fantastisk idé. Gulfruktig med äpple, citrus och stenfrukt. Driven syra, örtig och fyllig med fräsch syrlig frukt och strukturerad torrhet i ett örtigt saltstänkt mineraliskt avslut. Mycket gott till skaldjur och salta charkuterier.

Fint aromatisk Arneis på halvflaska – det perfekta formatet till en läcker fördrink

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Carlo Vietti grundade Vietti Wine cellar i slutet av 1800-talet när han hittade den perfekta platsen i byn Castiglione Falletto vid Langhes kullar. Med åren har ägorna expanderat och idag är man markägare i några av de högst prisade områdena i Barolo. Nu är det fjärde generationen som ser till att Viettis viner når ut i världen. Luciana Vietti gifte sig med vinmakaren och konnäsören Alfredo Currado på 60-talet – som introducerade deras första Barolo Crus (Rocche di Castiglione 1961) och single vineyard-betecknade Arneis (1967) för att även presentera deras viner med etiketter gjorda av olika artister och konstnärer. Den första etiketten kom 1974.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.