Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 Villa Maria
Passar till
FiskSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Nya Zeeland, Marlborough
NR 6262
129,-
13,5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Villa Maria Sauvignon Blanc 2020

Villa Maria


I samarbete med The WineAgency

Att de krispiga sauvignon blanc-vinerna från Nya Zeeland blivit en världshit vet vi redan, och Villa Maria Sauvignon Blanc 2020 bjuder på allt det vi förknippar med vinerna. Här samsas frisk syra med generös fruktighet i form av passionsfrukt, päron och kiwi, toppat med färsk citrus och gröna örter. Ett vin som gör sig fint både på egen hand och till lättare mat som skaldjur, kyckling eller matiga sallader.

Druvorna till det här vinet kommer från det mest klassiska sauvignon blanc-området på hela Nya Zeeland, nämligen Marlborough på den södra öns norra del. Klimatet här präglas av gott om soltimmar men också svalkande vindar från havet, vilket ger druvor med både mognad och fräschör. Druvorna avstjälkas innan pressning och jäsning, och vinet lagras på ståltank för att framhäva maximalt av den rena frukten.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Villa Maria grundades av George Fistonich 1961 och idag är det ett av Nya Zeelands allra mest kända vinhus. Fistonich började redan i slutet av 1990-talet konvertera sina gårdar till ekologisk odling och han var också en av de första kvalitetsproducenterna som gick över helt och hållet till kapsyl som förslutning. Villa Maria äger gårdar i Auckland, Marlborough, Gisbourne och Hawke’s Bay. Pionjären George Fistonich adlades 2009 för sina insatser inom Nya Zeelands vinindustri.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.