Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable-villa-wolf-grauburgunder
Villa Wolf Grauburgunder 2021 Pinot Gris från vackra Pfalz med gula plommon, frisk citrus, mogna aprikoser och äpplen.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Pfalz
NR 2164
99,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Villa Wolf Grauburgunder 2021

Pinot Gris från vackra Pfalz med gula plommon, frisk citrus, mogna aprikoser och äpplen.


Villa Wolf Grauburgunder 2021 är ett mycket fräscht fruktigt vin från vackra Pfalz med doft av gula päron, melon och citrus som även fylls på i smaken och avslutas i lätt örtighet. Enkelt, lätt och friskt med balanserade syror och mjuk somrig frukt, mineralisk sälta. Serveras med fördel svalt till fisk, skaldjur eller rätter med grönsaker.

”Kanongott till en näve rökta räkor och en klick hemsvängd aioli”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Villa Wolf grundades 1756 och blev tidigt en framgångsrik och respekterad vinmakare i regionen Pfalz. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och där vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996 vilket blev startskottet för vad Villa Wolf är idag, som en topproducent i Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir..

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning