Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_vve_fourny_fils_blancs_de_blancs_brut_premier_cru_rioja
Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru Elegant och livfull biodynamisk champagne
Produkttyp Mousserande
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 2739
359,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Elegant och livfull biodynamisk champagne


Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru, en elegant och livfull biodynamisk champagne. Jäst och lagrat på fat i  Premier Cru-betecknade byn Vertus, söder om Côtes de Blancs av bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny vars familj odlat vin i Champagne sedan 1856.

En torr, frisk och fräsch Blanc de blancs med toner av citrus, röda äpplen, saltrik mineralitet, rostat bröd och hasselnötter med lätt örtig vegetabilisk eftersmak och livlig mousse. Malolaktisk jäsning samt ekfatslagring bidrar till komplexitet. Champagnens friskhet och pigga bubblor blir en perfekt match med den gräddiga osten brillat savarin, eller till en krämig grön soppa med en touch av salt, rom och söta pilgrimsmusslor.

Här är ett recept på Crème Ninon som passar alldeles utmärkt till!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjeföretaget Vve Fourny & Fils började odla druvor 1856 i byn Vertus, söder om Côtes de Blancs. Idag drivs varumärket bröderna Charles-Henry och Emmanuel Fourny. Odlingarna sker enligt biodynamiska principer, vingårdarna är gamla och företaget är ett av få som använder fat vid tillverkningen av de stilla basvinerna.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning