Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor
Bild på Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer

Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor

Caroline Hofberg Matskribent och sommelier

Pilgrimsmusslans naturligt söta smak och sältan från löjrom är en lika vacker som elegant topping i den franska klassikern Crème Ninon.


I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer
Bild på Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Ingredienser

4 portioner

2 schalottenlökar
smör
2 tärningar grönsaks– eller kycklingbuljong
7 dl vatten
2 dl vispgrädde
500 g frysta ärter
salt
½ krm cayennepeppar
1 dl torr champagne eller mousserande vin

Till servering

4 pilgrimsmusslor
smör
salt
löjrom
smörgåskrasse

Gör såhär:

  • 1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
  • 2. Tillsätt buljong, vatten och grädde och koka upp. Tillsätt ärterna och koka cirka 5 minuter under lock.
  • 3. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Vid servering: Värm soppan och häll i vinet. Nu ska soppan inte koka mer.
  • 5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor i smör. Krydda försiktigt med salt.
  • 6. Lägg försiktigt musslorna i soppan. Klicka i löjrom och strö på krasse.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.