Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_vve_fourny_fils_blancs_de_blancs_brut_premier_cru_rioja

I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer

Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor

Caroline Hofberg Matskribent och sommelier

Pilgrimsmusslans naturligt söta smak och sältan från löjrom är en lika vacker som elegant topping i den franska klassikern Crème Ninon


I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer
winetable_vve_fourny_fils_blancs_de_blancs_brut_premier_cru_rioja

Ingredienser

4 portioner

2 schalottenlökar
smör
2 tärningar grönsaks– eller kycklingbuljong
7 dl vatten
2 dl vispgrädde
500 g frysta ärter
salt
½ krm cayennepeppar
1 dl torr champagne eller mousserande vin

Till servering

4 pilgrimsmusslor
smör
salt
löjrom
smörgåskrasse

Gör såhär:

  • 1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
  • 2. Tillsätt buljong, vatten och grädde och koka upp. Tillsätt ärterna och koka cirka 5 minuter under lock.
  • 3. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Vid servering: Värm soppan och häll i vinet. Nu ska soppan inte koka mer.
  • 5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor i smör. Krydda försiktigt med salt.
  • 6. Lägg försiktigt musslorna i soppan. Klicka i löjrom och strö på krasse.
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.