Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Wente Estate Grown Chardonnay 2020 Ett guldkorn i Systembolagets fasta sortiment!
Passar till
FiskFläskFågelLamm
Produkttyp Vitt vin
Land/Region USA, Kalifornien
NR 2027
151,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Wente Estate Grown Chardonnay 2020

Ett guldkorn i Systembolagets fasta sortiment!


Tjugo mil öster om San Francisco Bay ligger Livemore Valley. Här påverkas klimatet påtagligt av de svalkande vindarna från Stilla Havet. Vingårdarnas svala dimmiga mornar sveper ofta över i varma dagar, vilket ger fantastiska förutsättningar för viner med fruktig koncentration och stor fräschör.

Wente Estate Grown Chardonnay är ett guldkorn i Systembolagets fasta sortiment! Vinet bjuder på solmogen gul frukt, läskande fräschör och cool energi genom aromatiska toner av citrus, blommor och nybakad brioche. Här tjusar chardonnay 98 % och gewürtztraminer 2 %, där häften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och resterande del på ståltank. Denna pingla till vin är perfekt till grillad kyckling med nyskördade bondbönor, smör och citron.

“Ett guldkorn i Systembolagets fasta sortiment! Solmogen gul frukt, läskande fräschör och cool energi”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Wente Vineyards är en av USA:s äldsta familjeägda vinegendomar. Sedan 1880-talet har Wente Vineyards drivits av framåtanda och med ett starkt intresse för utveckling. Ett förhållningssätt som bidrog till att detta blev ett av de första vinföretagen att certifieras enligt California Sustainable Winegrowing Alliance. Certifieringen kräver att vingårdarna uppfyller en rad stränga kriterier som bland annat går ut på att skydda och bevara markerna, minska vattenförbrukningen och leda företaget i enlighet med etiska principer

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.