Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Wohlmuth_Ried_winetable
Wohlmuth Ried Rabenkropf Blaufränkisch 2018 Det här vinet ger en bra bild av druvans kapacitet och bjuder på gott om mogna körsbär, björnbär, blåbär, torkade örter
Produkttyp Rött vin
Land/Region Österrike, Burgenland
NR 93983
169,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Wohlmuth Ried Rabenkropf Blaufränkisch 2018

Det här vinet ger en bra bild av druvans kapacitet och bjuder på gott om mogna körsbär, björnbär, blåbär, torkade örter


Blaufränkisch är Österrikes näst mest odlade röda druva, och är en druva som ger viner med karaktäristisk mörkbärighet och också en tydligt örtig ton. Det här vinet ger en bra bild av druvans kapacitet och bjuder på gott om mogna körsbär, björnbär, blåbär, torkade örter och även en lätt nyans av lakrits. Vinet har lagrats två år på franska 225-litersfat, så kallade barriquer, varav 35 procent var nya, vilket bidrar med en fin kryddighet.

Blaufränkisch är generellt tacksamma viner att matcha med mat, och så även här. Det här kan du dricka till såväl lamm och vilt som fläsk och lite fetare fåglar.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Weingut Wohlmuth har gjort vin sedan 1803 håller hus i en by som heter Kitzeck im Sausal i Südsteiermark i södra Österrike. Sedan 2002 äger man också gårdar i Burgenland i östra Österrike, och det är härifrån det här vinet kommer. Totalt förfogar man över 60 hektar vinmark, och Wohlmuth Ried Rabenkropf Blaufränkisch görs på druvor från en enskild vingård om 1,75 hektar

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.