Crostini med bönröra och salami
Små mackor med krämig bönröra och het salami sätter fart på både aptiten och festen.
Ingredienser
4 personer:
- 1 burk cannelinibönor, 400 g
-
1-2 msk riven färsk pepparrot
-
4 msk mascarpone eller annan färskost
-
1 msk olivolja
-
lite salt
-
15-20 tunna snedskurna skivor baguette, gärna surdegs-
-
olivolja
-
15-20 tunna skivor salami
-
vattenkrasse eller ärtskott
-
nymalen svartpeppar
Gör såhär:
- 1. Skölj bönorna väl och låt rinna av. Kör dem till mos i matberedare med pepparrot, mascarpone och olivolja, smaka av med salt.
- 2. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på plåt med bakpapper, pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg, passa noga.
- 3. Bred bönröran på bröden, soppa med salami och grönt, mal över svartpeppar, droppa ev lite olja på och servera