Bild på Crostini med bönröra och salami

Crostini med bönröra och salami

En glasflaska med Rotari Brut Riserva, en mousserande från Trentino-Alto Adige i Italien

I glaset

Rotari Brut Riserva

Läs mer

Crostini med bönröra och salami

Bild på Wine Table
Wine Table

Små mackor med krämig bönröra och het salami sätter fart på både aptiten och festen.

Ingredienser

4 personer:

- 1 burk cannelinibönor, 400 g
- 1-2 msk riven färsk pepparrot
- 4 msk mascarpone eller annan färskost
- 1 msk olivolja
- lite salt
- 15-20 tunna snedskurna skivor baguette, gärna surdegs-
- olivolja
- 15-20 tunna skivor salami
- vattenkrasse eller ärtskott
- nymalen svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Skölj bönorna väl och låt rinna av. Kör dem till mos i matberedare med pepparrot, mascarpone och olivolja, smaka av med salt.
  • 2. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på plåt med bakpapper, pensla med olja och rosta högt upp i ugnen till fin färg, passa noga.
  • 3. Bred bönröran på bröden, soppa med salami och grönt, mal över svartpeppar, droppa ev lite olja på och servera

Kommande event