Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Rotari Brut Riserva 2017, ett mousserande från Trentino-Alto Adige i Italien
Rotari Brut Riserva 2017 Ett läckert mousserande vin som bjuder elegans, finess och hantverk ut i fingerspetsarna!
Passar till
Produkttyp Mousserande
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
NR 7567
139,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Rotari Brut Riserva 2017

Ett läckert mousserande vin som bjuder elegans, finess och hantverk ut i fingerspetsarna!


Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar, är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC. På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar plockas chardonnay-druvorna till eleganta och friskt fruktiga Rotari Brut Riserva 2015. Detta årgångsbetecknade vin tillverkas enligt Metodo Classico och vilar i minst 36 månader på sin jästfällning, vilket ger en komplex, nyanserad smak.

Vinet har stor elegans med smaker av gula äpplen, citrusfrukt, rostade nötter och en lång mineraldriven eftersmak. En fullträff till charkbrickan fylld med allt från oliver, melon, salami, kex, vindruvor till en riktigt god parmiggiano eller taleggio

Detta årgångsbetecknade vin tillverkas enligt Metodo Classico och vilar i minst 36 månader på sin jästfällning, vilket ger en komplex, nyanserad smak.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen från blommande vinranka till buteljerat vin. Mezzacorona är områdets mest betydande producent, mest kända för sina mousserande viner under namnet Rotari, skapade på Pinot Noir och Chardonnay enligt traditionell metod, med en andra jäsning på flaska.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.