Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på En underbar bouillabaisse
Bild på District 7 Pinot Noir 2020

I glaset

District 7 Pinot Noir 2020

Läs mer

En underbar bouillabaisse

Wine Table

Doften av Frankrike genom skrei, skaldjur, saffran, örter, tomat och ett aromatiskt vitt. Här är receptet på en smakrik favorit som sätter guldkant på kalla vinterdagar.


I glaset

District 7 Pinot Noir 2020

Läs mer
Bild på District 7 Pinot Noir 2020

Ingredienser

Ingredienser

1 st liten hackad fänkål
1 st hackad gul lök
1 st hackad morot
2 st hackade vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 tsk pimenton, spanskt rökt chilipulver
½ g saffran
1 st lagerblad
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 knippe färsk timjan, bunden
2 dl vitt vin
500 g krossade tomater
1 ½ l fiskfond
300 g laxfilé
300 g skreifilé (torsk)
200 g bläckfisk
1 kg blåmusslor
1 kruka persilja
1 fl fin olivolja

Gör såhär:

  • 1. Lägg blåmusslorna i kallt rinnande vatten i 10 min. Skär fisken i jämnstora bitar, ca 4x4cm. Skär bläckfisken i munsstora bitar. Ställ i kylen under tiden ni buljongen.
  • 2. Fräs lök, fänkål, morot och vitlök i olivolja, gyllene.
  • 3. Tillsätt de torra kryddorna och fräs vidare en stund. Nu i med tomatpuré och fräs några minuter till.
  • 4. Häll i vitt vin och timjan. Låt det koka upp. I med tomatkross och fiskbuljong. Låt sjuda 15-20 minuter.
  • 5. Plocka bort timjan och lagerblad. Mixa med stavmixer och smaka av med salt.
  • 6. Lägg i fisk, bläckfisk och musslor. Koka ett par minuter före servering tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.
  • 7. Serveras genast och ringla över god olivolja, och hackad persilja. Det är naturligtvis givet att aioli och några goda brödkrutonger serveras till.
  • 8. Ps. Fisk kan variera utefter utbud och smak. Gillar man hellre marulk och sjötunga eller röding och gambas går det minst lika bra!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.