Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Majas ljuvliga chokladdröm
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2018

I glaset

Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2018

Läs mer

Majas ljuvliga chokladdröm

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Prova Maja Berthas recept på chokladkräm med kanel, svartvinbär och pepparkaka. En underbar dessert som är enkel att laga.


I glaset

Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2018

Läs mer
Bild på Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2018

Ingredienser

Chokladkräm:

50 gram mörk choklad
50 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
3 msk röd mjölk
0,5 dl Crème Fraiche
Vaniljpulver
Kanelstång

Övriga ingredienser:

Svartvinbärsgelé
Pepparkakor

Gör såhär:

  • 1. Värm mjölk och grädde tillsammans med en kanelstång och vaniljpulver. Får inte koka.
  • 2. Låt sedan blandningen dra i ca 15 minuter tills du fått bra smak av kanelen. Ta sedan bort kanelstången och värm snabbt upp igen.
  • 3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör runt tills du får en jämn smet.
  • 4. Tillsätt Crème Fraiche under omrörningen. Låt svalna en aning.
  • 5. Grunda dina serveringsglas med en klick svartvinbärsgelé (egen eller färdigköpt). Häll sedan över chokladkrämen och ställ kallt i kylskåp, minst 4 timmar.
  • 6. Innan servering tar du fram glasen och dekorerar med krossade pepparkakor på toppen. Klart!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.