Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Kallrökt lax med gravad citron & crostini

Kallrökt lax med gravad citron & crostini

Bild på Wine Table
Wine Table

Läckert bubblande munsbitar - smakrika, krispiga, citruspigga och alldeles försvinnande goda till ett kallt glas bubbel.

 

4 personer

Ingredienser

Kallrökt lax med gravad citron & crostini

200 g kallrökt lax – en hel bit eller färdiga skivor
12 st crostini
12 små bitar västerbottenost
1 msk kallpressad rapsolja
1 st citron
½ tsk salt
1 tsk socker
1 kruka dill

Gör såhär:

  • 1. Skala yttersta gula skalet, ”zesten”, på citronen och koka i 1 minut.
  • 2. Filea resten av citronen och blanda med citronzest, salt och socker. Låt dra i ca 1 timme.
  • 3. När citronblandningen dragit klart – finhacka och blanda med rapsolja.
  • 4. Nu plockar du fram dina crostinis och toppar med västerbottenost, kallrökt lax och den gravade citronen (får du något över av citronhacket så spara och använd i marinad till exempelvis grillad kyckling)
  • 5. Toppa med dill och njut.

Mer inspirerande läsning


De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.