Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor
Louis Roederer Rosé 2015

I glaset

Louis Roederer Rosé 2015

Läs mer

Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Vill du unna dig något riktigt gott? Här bjuder vi receptet på havskräftor som gratinerats gyllene och därefter toppats med forellrom som fått sig en kyss av rosébubbel.


I glaset

Louis Roederer Rosé 2015

Läs mer
Bild på Louis Roederer Rosé 2015

4 personer

Ingredienser

8 st havskräftor kokt eller råa
100 gr smör (rums tempererat)
2 dl riven parmesan
1 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk persilja hackad
1 st citronzest
50 gr forellrom
0,5 dl rosé bubbel
1 dl majonnäs
Tabasco
1 st fänkål
½ rosé sallad
2 msk gräslök
Citronjuice
Olivolja
Salt och peppar

Gör såhär:

  • 1. Sätt ugnen på grill (230-250 grader)
  • 2. Marinera forellromen i rosébubblet i minst 30 min i kyl. Häll av före servering.
  • 3. Blanda smör med 2/3 av parmesanen, persilja, ströbröd och citronzest.
  • 4. Hyvla fänkålen och rosésalladen tunt. Lägg i en skål och smaka upp med gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.
  • 5. Dela havskräftorna på längden och lägg ut på en ugnsplåt.
  • 6. Täck kräftorna med parmesansmöret. Strössla över sista parmesanen och gratinera 3-5 minuter beroende på om de är råa eller kokta. Tills de fått fin färg!
  • 7. Lägg över kräftorna på ett fat, garnera med forellrom.
  • 8. Smaka upp majonnäsen med några droppar tabasco. Servera salladen till!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.