Parmesangratinerade havskräftor och lyxig Chablis!
Vill du unna dig något riktigt gott? Här bjuder vi receptet på havskräftor som gratinerats gyllene och därefter toppats med forellrom som fått sig en kyss av Chablis.
4 personer
Ingredienser
- 8 st havskräftor kokt eller råa
-
100 gr smör (rums tempererat)
-
2 dl riven parmesan
-
1 msk ströbröd
-
1 klyfta vitlök
-
2 msk persilja hackad
-
1 st citronzest
-
50 gr forellrom
-
0,5 dl rosé bubbel
-
1 dl majonnäs
-
Tabasco
-
1 st fänkål
-
½ rosé sallad
-
2 msk gräslök
-
Citronjuice
-
Olivolja
-
Salt och peppar
-
Gör såhär:
- 1. Sätt ugnen på grill (230-250 grader)
- 2. Marinera forellromen i rosébubblet i minst 30 min i kyl. Häll av före servering.
- 3. Blanda smör med 2/3 av parmesanen, persilja, ströbröd och citronzest.
- 4. Hyvla fänkålen och rosésalladen tunt. Lägg i en skål och smaka upp med gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.
- 5. Dela havskräftorna på längden och lägg ut på en ugnsplåt.
- 6. Täck kräftorna med parmesansmöret. Strössla över sista parmesanen och gratinera 3-5 minuter beroende på om de är råa eller kokta. Tills de fått fin färg!
- 7. Lägg över kräftorna på ett fat, garnera med forellrom.
- 8. Smaka upp majonnäsen med några droppar tabasco. Servera salladen till!