Sökresultat för "vinmakare"

Frasca Barbera d’Asti 2020

Från Nizza i Monferrato med ungdomlig rödbärig charm, frisk doft av hallon och körsbär, örter och lakrits. Hög syra med läskande struktur, kraft och fjäderlätt elegans. Det är så här tanken om ett hantverksvin på folkets druva i Italien ska smaka. Galet välgjort, fantastiskt prisvärt och läskande smarrigt. Applåder för denna superbargain!

Läs mer Läs mer

Zolo Black Malbec 2017

Zolo Black Malbec 2017 är ett vin med tryck i smakerna – ett fantastiskt djup med komplexitet och karaktär. Doft och smak bjuder på mogna körsbär, kakaostänk, vanilj, svartvinbär, mörka plommon och lite nymalen svartpeppar på toppen. Får gärna blomma ut i karaff i någon timme och servera till en rejäl bit kött, kryddad med färska örter och vitlök.

Läs mer Läs mer

Sauska Tokaji Furmint 2020

Sauskas furmint bjuder på livlig syra som bryts av mot en lite rundare kropp. I glaset trängs toner av citrus, gula äpplen, aprikos och bivax. Vinet ha ett skönt saliverande avslut och passar finfint till Ostron Rockefeller med sin feta topping av smör, spenat och brödsmulor.

Läs mer Läs mer

Mehrlein Pinot Noir Rosé Trocken 2021

Charmig och frisk rosé fylld av krispig mineralitet, frukt av jordgubb, smultron och vattenmelon med örtig och druvig buzz i syran, Eftersmaken fylls av blodapelsin och rabarber i en torr och finstämd lättsam elegans. Ett perfekt vin som aperitif eller till fiskrätter, vegetarisk mat och ljusa rätter på fågel. Lättare glasflaska från familjeföretaget Weingut Mehrlein.

Läs mer Läs mer

Cava Pinot Noir Rosé Organic 1+1=3 Reserva Familia

Ett vin som levererar väldigt mycket njut för liten peng, med både rödbärighet, syrlig fräschör och hyfsat stadig botten. I doft och smak blommar både röda äpplen, blodapelsin, smultron, ljus nougat och lite mariekex, toppat med en lätt örtig kryddighet. Slå upp i stora kupor och låt doften kittla näsan.

Läs mer Läs mer

Pepperjack Grenache 2020

Mörkfruktig grenache i skön men något otypisk Barossastil. Körsbär, mullbär och mogna hallon fyller paletten där även tranbär och skogshallon med örtigt inslag tar plats. Texturen är smekande lätt med silkiga tanniner och fin längd. På bordet vill jag serveras fläskkotletter av bästa snitt med skysås och klyftpotatis rikt med vitlök och rosmarin.

Läs mer Läs mer