
Sauternes – En gång i tiden det ädlaste (och dyraste) bland viner
Wine Tables dryckesexpert Johan Edström tar oss med till en av vinvärldens allra gudomligaste droppar, det franska ädelvinet Sauternes.
Wine Tables dryckesexpert Johan Edström tar oss med till en av vinvärldens allra gudomligaste droppar, det franska ädelvinet Sauternes.
Richard Sigray har provat exklusiva Cadierbarens nya cocktailmeny och belyser det svenska hantverket i möte med internationella komponenter under namnet A tribute to Swedish Nature.
Andreas Grube har provat igenom alla decembernyheter på Systembolagets fasta hylla – och här tipsar han om sina nio favoriter!
Någonting att dricka? Wine Table frågar kända och intressanta personer om deras vanor och ovanor inom dryckesvärlden. Välkommen Nadja Karlsson!
Beskrivning
Conde Valdemar Gran Reserva är en charmig pärla från Spanien med vacker klarröd färg av röda tegeltoner i kanten. Här finns gott om färsk körsbärsfrukt och mörka plommon vidare även russin, nötter, vaniljtoner, torkad dill och färskt läder. Smidig och balanserad smak med en långvarig finish, full av elegans.
”Med tio år på nacken visar den här pavan verkligen hur charmigt det kan vara med Rioja som fått lite utveckling.” –Andreas Grube
Pär Strömberg har Nyprovat decembers första lansering i tillfälliga sortimentet och det är ett av de större för året där han anar ett fokus på Spanien. Webblanseringen på torsdag är ett överflöd av exklusivitet som ingen med tätt läder bör missa.
Andreas Grube serverar tre flaskor prisvärd vit bourgogne som du enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.
Wine Tables korrespondent Åsa Johansson har intervjuat ett antal personer som med sina utmaningar breddar vinvärldens mångfald.
Wine Tables Andreas Grube bjuder på åtta kul glögg med nya smaker – från aperoldoftande som ska drickas kall till stöddig glögg på ginbas.
Andreas Grube har testat igenom de kommande tillfälliga släppen av whisky och väljer här ut sina sex favoriter.
Någonting att dricka? Wine Table frågar kända och intressanta personer om deras vanor och ovanor inom dryckesvärlden. Välkommen Frida Winters!