Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
ÀN/2 2020 ÀN/2 kommer från det klassiska semesterparadiset Mallorca. Vinet kombinerar rejäl kraft och smakdjup med stor harmoni och finess!
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Spanien, Balearerna
NR 70120
289,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

ÀN/2 2020

ÀN/2 kommer från det klassiska semesterparadiset Mallorca. Vinet kombinerar rejäl kraft och smakdjup med stor harmoni och finess!


Den spanska övärlden har de senaste åren varit i många vinälskares blickfång tack vare hög kvalitet och uttrycksfulla viner med egen identitet. ÀN/2 kommer från det klassiska semesterparadiset Mallorca, närmare bestämt öns nordöstra delar och byn Felanitx. Här finns den fatiga kryddan, vaniljtoner och stänk av kardemumma, men också solmogna färska jordgubbar, körsbär och en fin syra i fin balans.

” Häftigt vin med karaktär och identitet. Solmogen frukt, rökig mineralitet, aningen lakrits och en fatkrydda som är snyggt integrerad. Ge luft eller tid.”

Allt om Vin, Mars 2022

Druvorna man använder till det här vinet är en blend på mestadels lokala druvsorter – callet, manto negro och fogeneu – toppat med lite syrah, och vinet har lagrats ett år på både franska och amerikanska fat, varav en tredjedel nya. Slutresultatet är ett vin som kombinerar rejäl kraft och smakdjup med stor harmoni och finessrikedom. Här finns den fatiga kryddan, vaniljtoner och stänk av kardemumma, men också solmogna färska jordgubbar, körsbär och en fin syra i fin balans. Soligt, snyggt, smakrikt.

Vinet är imponerande öppet och tillgängligt redan idag men kan utan problem sparas ett gäng år i källaren. Drick det runt 17 grader till det mesta i köttväg – varför inte en chuleton med feta tillbehör.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Anima Negra – som betyder ”svart själ” på spanska – grundades 1994 av Miquel Ángel Cerdà och Pere Obrador, och de båda sköter tillsammans både vinmakningen och arbetet i vingården. De båda har även plockat in legendariske vinmakaren Xavier Ausás, som tidigare var chefsvinmakare på Vega Sicilia, som konsult. Rankorna man jobbar med är i genomsnitt 35 år gamla, medan de äldsta är uppåt 90 år.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.