Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_itsabargain_askanelo_rkatsiteli_qvevri
Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri 2020 Georgisk skalmacererad rkatsiteli fostrad i lerkruka!
Produkttyp Orangevin
Land/Region Georgien, Kakheti Region
NR 2195
148,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri 2020

Georgisk skalmacererad rkatsiteli fostrad i lerkruka!


Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri 2020 är ett från Georgien är ljust orange guldfärgat vin med lång historia. Äpple, pomerans, apelsin och aprikos med örter och florala toner, honung och persika. Torrt, strukturerat med viss tanninsbas, frisk syra och mineralitet. Stenfrukt, persika och aprikos med apelsinblom och gröna vagt beska örter. Gott till lagrade hårdostar och söta skaldjur som ex. färsk hummer. Ett halvårs jäsning och skalmaceration i så kallade qvevri – amforor av lera.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Askaneli Brothers är ett ungt varumärke, beläget i Khakheti Region utanför Tbilisi i Georgien, men familjen har odlat vin sedan 1800-talet. Företaget drivs idag av de tre yngsta bröderna i familjen. De senaste åren har man börjat producera en liten del viner jästa och lagrade i Qvevri. Man gör även högkvalitativ sprit.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.