Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En glasflaska med Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri, ett vitt vin från Kakheti Region i Georgien
Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri Georgisk skalmacererad rkatsiteli fostrad i lerkruka!
Passar till
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Georgien, Kakheti Region
NR 2195
150,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri

Georgisk skalmacererad rkatsiteli fostrad i lerkruka!


Askaneli Brothers Rkatsiteli Qvevri från Georgien är ett ljust orange, guldfärgat vin med lång historia. Här finns inslag av äpple, pomerans, apelsin och aprikos med örter och florala toner, honung och persika. Vinet är torrt, strukturerat med viss tanninsbas, frisk syra och mineralitet. Ett halvårs jäsning och skalmaceration i så kallade qvevri – amforor av lera.

“Bra exempel på den vita qvevri-stilen med gott om mogen aprikos, apelsin, fläder, nötter och gula äpplen.” –Andreas Grube

Gott till lagrade hårdostar och söta skaldjur som ex. färsk hummer. Funkar utmärkt att matcha till parmesangratinerade havskräftor.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Askaneli Brothers är ett ungt varumärke, beläget i Khakheti Region utanför Tbilisi i Georgien, men familjen har odlat vin sedan 1800-talet. Företaget drivs idag av de tre yngsta bröderna i familjen. De senaste åren har man börjat producera en liten del viner jästa och lagrade i Qvevri. Man gör även högkvalitativ sprit.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.