Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Barolo Albe G.D. Vajra En italiensk soluppgång full av smak och struktur!
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 2398
299,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Barolo Albe G.D. Vajra

En italiensk soluppgång full av smak och struktur!


Barolo Albe G.D. Vajra är en topprankad nebbiolo och en av Systembolagets mest prisvärda Barolo! – Ett välbalanserat  vin med silkig finess där toner av hallon, rosor och körsbär möter sandelträ, svart te och en touch av kanel. Smaken av slutas med runda aptitretande tanniner och lång eftersmak. En italiensk soluppgång full av smak och struktur helt enkelt, gjort på druvor från högt belägna vingårdar i det böljande vackra Piemonte.

Slå upp svalt i stora kupor och låt vinet blomma ut för att verkligen komma till sin rätt! Barolo Albe G.D. Vajra passar lika bra till krämig svamprisotto, en grillad entrecote eller helt på egen hand.

    94 Poäng – “Editor’s Choice” 

Wine Enthusiast Magazine, Juni 2022

Sen när Wine Table provar vinet här!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

G.D. Vajra är ett familjeägt vinhus som drivs av paret Aldo och Milena Vajra. Idag är även deras tre barn Giuseppe, Isidoro och Francesca inblandade i arbetet. Sedan 2009 delar även familjen driften av den lilla egendomen Luigi Baudana i Serralunga d’Alba. En tydlig filosofi i vinmakeriet ger exceptionellt bra resultat och viner med mycket personlighet, elegant mineralitet och tanninstruktur som garanterar stor lagringspotential och fin mognad. Vinerna från G.D. Vajra kännetecknas ofta av rena dofter och smaker, balanserade och aldrig överdrivna. Från den sammetslena Nebbiolo, aromatiska Barolo, Barbera med fräschör och faktiskt även Riesling där Vajra var en pionjären i Piemonte. De varsamma framställningsmetoderna visar sig tydligt i vinernas jämna höga kvalitet där mycket fokus ligger på hållbar odling med stor passion och respekt för naturen.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.