Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
G.D. Vajra Barbera d’Alba Superiore Klunkvänlig barbera av det mer seriösa slaget
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 23071
225,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

G.D. Vajra Barbera d’Alba Superiore

Klunkvänlig barbera av det mer seriösa slaget


G.D. Vajra Barbera d’Alba Superiore – Ja, man tackar! Här har vi en riktigt härligt fruktstinn och klunkvänlig barbera av det mer seriösa slaget. Storslaget fyllig med en snygg struktur som närmast tornar upp sig som en kyrka i gommen och där inne i mitten samlas en kompott av bigarråer, solmogna hallon och glänsande violtabletter. Syran är som vanligt frisk vilket lämnar en pigg och lycklig känsla efter sig. Supergott till pasta puttanesca eller till klassisk bollo.

“Storslaget fyllig med en snygg struktur”

Läs mer om vinerna från Piemonte

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

G.D. Vajra är ett familjeägt vinhus som drivs av paret Aldo och Milena Vajra. Idag är även deras tre barn Giuseppe, Isidoro och Francesca inblandade i arbetet. Sedan 2009 delar även familjen driften av den lilla egendomen Luigi Baudana i Serralunga d’Alba. En tydlig filosofi i vinmakeriet ger exceptionellt bra resultat och viner med mycket personlighet, elegant mineralitet och tanninstruktur som garanterar stor lagringspotential och fin mognad. Vinerna från G.D. Vajra kännetecknas ofta av rena dofter och smaker, balanserade och aldrig överdrivna. Från den sammetslena Nebbiolo, aromatiska Barolo, Barbera med fräschör och faktiskt även Riesling där Vajra var en pionjären i Piemonte. De varsamma framställningsmetoderna visar sig tydligt i vinernas jämna höga kvalitet där mycket fokus ligger på hållbar odling med stor passion och respekt för naturen.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.