Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin, 2020_Winetable
Bourgogne Aligoté, Joseph Drouhin 2021 Ett charmigt vin med sprudlande hög syra och en fin smak av gula äpplen och saftiga päron.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
NR 5500
160,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Bourgogne Aligoté, Joseph Drouhin 2021

Ett charmigt vin med sprudlande hög syra och en fin smak av gula äpplen och saftiga päron.


Bourgogne Aligoté, Joseph Drouhin, här har vinmakarna skapat ett charmigt vin med sprudlande hög syra och en fin smak av gula äpplen och saftiga päron. En storsäljare som visar var aligoté-skåpet ska stå! Perfekt till en ordentlig skaldjursplatå, eller till den mera modesta räkmackan.

Råvara till vinet är som namnet antyder druvan aligoté. Aligoté och chardonnay är dessutom de enda tillåtna gröna druvsorterna i Bourgogne. Aligoté har odlats i regionen sedan 1600-talet men har allt mer fasats ut av den lättodlade chardonnay.

”En storsäljare som visar var aligoté-skåpet ska stå!”

Se när Wine Tables redaktion provar vinet här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Domänen Joseph Drouhin är ett familjeägt vinhus grundat 1880. Idag är vinmakare Véronique Drouhin den fjärde generationen som driver företaget tillsammans med sina syskon. På egna vingårdslägen produceras sedan 1990 endast biodynamiska viner.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning